Industrie Wandeling Maastricht

Industrie Wandeling Maastricht

Maastricht’s industrieel verleden ervaren in het herboren Sphinxkwartier!

Met een Maastrichtse gids ontdekt u het bewogen verleden van Maastricht als industriestad. Zo heeft de aardewerkindustrie een flinke stempel gedrukt op de ontwikkeling van Maastricht; iets wat u nog altijd kunt zien in het stadsbeeld.

Wandel met onze gidsen langs industriële monumenten

In de 19e eeuw is Maastricht één van de belangrijkste industriesteden van ons land. Zo was onder leiding van Petrus Regout een aardewerk en glas imperium ontstaan. Zijn producten werden over de gehele wereld verkocht. Een goed voorbeeld deed al snel volgen zodat aan de andere kant van de Maas de Société Céramique ontstond; een niet minder groot industriecomplex.

Tegenwoordig kunnen we de Sphinx fabrieken (Regout) nog altijd bewonderen; waar ooit de wc potten werden gebakken kunt u nu met onze gids dolen door het Eiffel gebouw waar de originele Sphinx tegels noch aan de muur hangen.

Of laat u door onze gidsen meevoeren naar Wijck (Wieck op z’n Maastrichts) en ontdek de prachtige wijk Ceramique waar ooit de Societe gestaan heeft. 

Onze gidsen vertellen met veel passie over een tijd dat schoorstenen het stadsbeeld in Maastricht beheersten en er voor weinig geld hard werd gewerkt.

De rondleiding bevat meerdere thema’s, na 1,5 of 2 uur voelt u zich Maastricht expert. Wij kunnen uw stadswandeling ook verzorgen in het Engels, Duits en Frans.

  • Tijdsduur: 1 ½ uur
  • Prijs: € 7,95 per persoon (minimaal twaalf personen)
  • Tijdstip: Elke gewenst tijdstip
  • Startpunt: Vanaf elke gewenste locatie in het centrum

Bent u met minder dan 12 deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!

V.a. €7,95 p.p vanaf 12 personen 1,5 uur
[RICH_REVIEWS_SHOW category="page"]

Hier kunt uzelf een beoordeling van onze tours achterlaten

[RICH_REVIEWS_FORM]

Contact